Pomoč strankam

Ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje www.malčki-palčki.si, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
 
Ponudba artiklov
Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba www.malčki-palčki.si pogosto ažurira in spreminja. Cene veljajo v trenutku naročila in se lahko dnevno spreminjajo. Objavljene cene veljajo samo za nakup preko trgovine www.malčki-palčki.si. V cene objavljene na spletni strani www.malčki-palčki.si ni vključena poštnina.
 
Cene in načini plačila 
 
Vse navedene cene so v EUR. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Drugih dajatev ali dodatnih stroškov, povezanih z uporabo komunikacijskega sredstva ni. Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.
V spletni trgovini www.malčki-palčki.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
- plačilo po povzetju
- z nakazilom na račun (predračunu - TRR) po predhodnem dogovoru preko e-maila malcki.palcki@gmail.com
- osebni prevzem je možen v trgovini Malčki-Palčki, Ulica Nikola Tesla 18,1230 Domžale
V primeru, da blago kupujete kot darilo, je potrebno plačilo po predračunu na TRR podjetja. Blago odpošljemo po prejemu plačila.
Ponudnik izda račun v tiskani obliki.
 
Postopek nakupa 
Ponudnik v roku 3-5 dni blago zapakira (razen, kadar je prej dogovorjeno drugače) in odpošlje. V primeru, da izdelka ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca.
Ob sobotah, nedeljah in praznikih ne vršimo odpreme blaga.
 
Načini in stroški dostave 
Stroški pošiljanja so po ceniku Pošte Slovenija min. 1,00 eur ( plača se tudi provizija - za nakupe po povzetju, za plačilo položnice po veljavnem ceniku Pošte Slovenije).
Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije in GLS.
V primeru dostave s strani Pošte Slovenije je naslovnik dolžan prevzeti blago od pismonoše na naslovu, kot ga je sam izbral v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa Pošta Slovenije.
Priporočamo vam, da ob prevzemu preverite količino in kvaliteto.
Kupec se izrecno zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov. Vse izdelke, ki so na zalogi dostavimo v 3-5 delovnih dneh po prejemu naročila!
Za vse informacije o artiklih ali o dobavi smo dosegljivi na malcki.palcki@gmail.com
V primeru, da kupcu blaga sploh ne bo mogoče dostaviti, (razprodane zaloge idr.), ima kupec pravico zahtevati vračilo že plačane kupnine in že plačanih stroškov dostave blaga. Razen zahteve po vračilu plačane kupnine in zahteve po vračilu plačanih stroškov dostave blaga, se kupec izrecno in brez omejitev odpoveduje drugim načinom povračila nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23., 24. in 41. člena Zakona o varstvu potrošnikov.
V primeru dvoma se šteje, da se pri dostavi blaga uporablja veljavna zakonodaja na ozemlju Republike Slovenije, predvsem Obligacijski zakonik in Zakon o varstvu potrošnikov, in to za vse primere.
Obveznost prodajalca je, da izpolni svoje obveznosti iz pogodbe, obveznost mora biti izvršena najkasneje v 30 dneh od dneva naročila, razen če se stranki ne dogovorita drugače, oziroma če je na spletni strani izrecno omenjeno, da bo kupljeno blago dobavljeno v roku določenega števila dni.
 
Reklamacije 
V primeru, da je prišlo do poškodbe pošiljke med samo dostavo, je potrebno prijaviti reklamacijo takoj pri prinositelju paketa oz. Pošti Slovenije in nas o reklamaciji obvestiti preko maila malcki.palcki@gmail.com. V primeru da ste prejeli napačen izdelek, vam ga bomo zamenjali ali vrnili denar.
 V primeru, da se izdelek poškoduje med transportom (dostava Pošte Slovenije), pa reklamacija pri nas ni utemeljena.
 V ostalih primerih mora kupec reklamacijo posredovati pisno na naslov ponudnika. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel reklamacijo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Potrošnik ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o odstopu.
Potrošnik mora o nameravanem vračilu najkasneje v 14-ih dneh od prejetja izdelka pisno obvestiti ponudnika na e-naslov malcki.palcki@gmail.com, izdelek pa vrniti najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o nameravanem vračilu. Izdelek, ki ga vračate, mora biti nerabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Ob vračilu bomo na vaš TRR nakazali vračilo kupnine. Lahko pa se odločite za zamenjavo in izberete drug izdelek.
 
Zasebnost in varstvo podatkov 
Ponudnik se zavezuje, da bo s podatki uporabnikov postopal skrbno in v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Ti bodo uporabljeni izključno za namene dostave kupljenega blaga, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.
 
Zavrnitev odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. 

Končne določbe
S potrditvijo naročila kupec potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Malčki-palčki.